Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρωτάθλημα basket επαγγελματικών τάξεων 2015

                                                             ΠΑΤΡΑ     26/06/2015

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
         &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
                           

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Άθλησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Κ.Α.Η. και την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος, διοργανώνουν το 16ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων Καλαθοσφαίρισης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όμοιες επαγγελματικές ομάδες εργαζομένων από την Πάτρα, αλλά και τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα του Νομού Αχαΐας, με την προϋπόθεση όμως ότι οι αγώνες θα γίνονται στην περιφέρεια της Πάτρας. Σκοπός του πρωταθλήματος είναι η άθληση των εργαζομένων που δεν έχουν την δυνατότητα να αθληθούν σε οργανωμένους χώρους.

Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα μέχρι 12 παίκτες. Από το σύνολο των παικτών κάθε ομάδας στους οποίους εκδίδεται δελτίο, μόνο 2 μπορεί να είναι εν’ ενεργεία αθλητές τοπικών κατηγοριών ΕΣΚΑΗ. Από αυτούς τους 2, μόνο 1 θα δηλώνεται στο φύλλο αγώνος σε κάθε παιχνίδι.

Στον κανονισμό αυτό δε θα υπάρξουν εξαιρέσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως έλλειψης παικτών λόγω αποβολών φάουλ, κλπ. Εν ενεργεία θεωρούνται όσοι παίζουν σε ομάδες Α1 και Α2 τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας (ΕΣΚΑΗ), παίζουν ελεύθερα Β και Γ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας . Δεν μπορούν να συμμετάσχουν εν ενεργεία παίκτες εθνικών κατηγοριών. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα σε κάθε ομάδα όσοι παίχτες είναι άνω των 35 ετών (πλην παικτών εθνικών κατηγοριών). Εν ενεργεία θεωρείται αυτός που αγωνίσθηκε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2014-2015)

                     Από την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου